Arbejdet med bierne

Opgaverne med bierne er mange i sommerperioden. Om foråret og i forsommeren inspiceres bifamilierne for sygdomme og gradvis giver man mere plads, ved at tilsætte ekstra vokstavler.

 

Inspektionen fortsætter henover sommeren. Samtidig får vi bierne til at producere nye dronninger og nye reservefamilier.

 

Den største opgave er at slynge, behandle og tappe honningen. Vi slynger normalt 2 gange i løbet af sommeren. Oftest først i juni og sidst i juli. Hvis vi har bier i et lyngområde slynger vi en ekstra gang sidst i august.

 

Efter sidste slyngning giver vi i en periode bierne sukkervand til vinterfoder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mød os her...

 

Vi sælger vores produkter på markeder og torvedage rundt omkring i Vestsjælland.

 

 

Om honning...

 

Det er kun tilladt at bruge betegnelsen honning for det produkt, som bier naturligt producerer. Honningens konsistens, farve og smag kan.

Om bier...

 

Det siges, at Albert Einstein engang udtalte, at hvis honningbien forsvandt, ville menneskeheden kun have få år tilbage. Det er vanskeligt at gennemskue.....