Müsli-stænger

 

Ingredienser:

250 g. havregryn

125 g. finthakkede tørrede abrikoser

75 g. rosiner

75 g. grofthakkede mandler

50 g. kværnede mandler

50 g. sesamfrø

50 g. revet mørk chokolade (f.eks. 78% Superior fra Netto)

150 g. smør

200 g. økologisk rørsukker

150 g. honning

 

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en 23 cm. firkantet form og læg bagepapir i bunden.

Kom havregryn, tørret frugt, nødder, frø og revet chokolade i en skål og bland det.

Opvarm smør, sukker og honning forsigtigt i en gryde under omrørring - til sukkeret er smeltet. Skru en smule op for varmen og lad det simre i 4 minutter. Hæld den smeltede blanding over de tørre ingredienser og bland det godt sammen. Hæld blandingen i formen og bag den i 20 minutter - til den lige er gylden. Stil formen på en rist til afkøling og lad den blive helt kold. Sæt den derefter i køleskab i 2 timer. Vend den ud på et skærebræt og skær den i 14 stænger.

 

Bemærkninger:

Gem dem i en lufttæt beholder i lag med bagepapir imellem.

Stængerne kan fryses ved at indpakke dem enkeltvis i film eller folie og derefter i fryse emballage. De kan holde 3 måneder i fryseren. Man kan komme dem frosne i madpakken og så er de tøet op til frokost.

Stængerne er ikke til kagedåsen - 1 om dagen er nok!

 

 

 

Mød os her...

 

Vi sælger vores produkter på markeder og torvedage rundt omkring i Vestsjælland.

 

 

Om honning...

 

Det er kun tilladt at bruge betegnelsen honning for det produkt, som bier naturligt producerer. Honningens konsistens, farve og smag kan.

Om bier...

 

Det siges, at Albert Einstein engang udtalte, at hvis honningbien forsvandt, ville menneskeheden kun have få år tilbage. Det er vanskeligt at gennemskue.....