Honning

Honning er biernes oplagsnæring, som de bruger i forbindelse med overvintring. Bierne indsamler nektar fra blomsterne. Men de henter også honningdug og nektarier fra bregner samt visse løvtræers blade.

 

 

Nektaren behandles med enzymer i biernes honningmave, hvorefter den bliver flydende honning. Samtidig reduceres vandindholdet ved fordampning fra 25-65% til mindre end 20%, der gør honning lagerfast. Honningens konsistens, farve og smag - afhænger meget af, hvor bierne har hentet nektaren.

 

 

Honningbien oplagrer honning i deres udbyggede vokstavler. Vi slynger disse og efter sidste slyngning, fodrer vi bierne med sukkervand.

 

Bierne behandler dette på samme måde som nektar og kan leve af det vinteren igennem.

 

 

Når vi slynger honning fra tavlerne er den flydende. Efter en tid sker der en krystallisering af honningen og den stivner. Under processen rører vi forsigtigt i honningen så krystallerne ikke bliver for store. Derved får vi et fint produkt som ikke "knaser" imellen tænderne.

 

 

Mød os her...

 

Vi sælger vores produkter på markeder og torvedage rundt omkring i Vestsjælland.

 

 

Om honning...

 

Det er kun tilladt at bruge betegnelsen honning for det produkt, som bier naturligt producerer. Honningens konsistens, farve og smag kan.

Om bier...

 

Det siges, at Albert Einstein engang udtalte, at hvis honningbien forsvandt, ville menneskeheden kun have få år tilbage. Det er vanskeligt at gennemskue.....